NYHETER » SVERIGE
Slottner kräver utrensning i kd

Kristdemokraten Stefan Axelsson hoppar av partiet i protest mot ungdomsförbundets ordförande Erik Slottner. Själv tycker Slottner att avhoppet är bra och att partiet behöver en utrensning.

Publicerad 2004-07-23 13:05
av Felicia Ahlquist 

Utskriftsvänligt format
Tipsa en vän om artikeln

 

Stefan Axelsson, kristdemokrat från Habo kommun i Jönköpings län lämnar sitt uppdrag i socialnämnden och hoppar av partiet i protest. Orsaken är att ungdomsförbundets ordförande är homosexuell. I en intervju med TV4 Jönköping säger Axelsson att Slottners sexuella läggning rimmar illa med partiets familjepolitik. Slottner själv ser positivt på och välkomnar avhoppet.
   – Jag tycker det är bra att han lämnar partiet. Vi behöver en utrensning. Har han den människosynen ska han inte vara med i vårt parti, säger han till TV4 Jönköping.
   Mats Odell, vice ordförande för kristdemokraterna blir förvånad när Världen idag ringer upp honom för att få en kommentar.
   – Oj har han sagt så?

Odell beklagar att Stefan Axelsson känt sig tvungen att hoppa av och säger att Slottners uttalande får stå för honom själv.
   – Det behövs definitivt ingen utrensning i partiet. Utrensningar sysslar man inte med i en demokrati. Jag beklagar att Stefan Axelsson upplever det så att han behöver lämna partiet för Slottner som person. Väldigt tråkigt.
   Odell sätter värde på och respekterar de som är bibeltroende i partiet.

– Jag har blivit kontaktad av personer som är bibeltroende vars uppfattning jag respekterar där dom ser detta som en svår sak, men att uppmana människor som har den här uppfattningen att lämna partiet är helt fel. Ungdomsförbundet har valt Slottner och det får vi respektera, det är demokratiskt.